Baking soda

Natriumbicarbonaat en baking soda is precies hetzelfde. Baking soda is simpelweg de Engelse benaming. 

 

Baking soda toepassingen 

De toepassingen van baking soda zijn talloos. Omdat baking soda sterk basisch is heeft het een sterk reinigende werking. Het lichaam kan dus ook goed gereinigd worden met dit bijzondere stofje. Vanwege de sterke reiniging is het noodzakelijk om voorzichtig om te gaan met baking soda. Het makkelijkste is om dit in tabletvorm in te nemen. Medische toepassing zijn alleen veilig als baking soda voorzien is van een beschermlaag en in de juiste doseren.                                

 

Waar kun je baking soda goed voor inzetten?

 

Brandend maagzuur

Veel mensen zeggen bij brandend maagzuur en een slechte spijsvertering baat te hebben bij een het drinken van basisch water. “Dit middel heeft twee grote voordelen,” zeggen de Graedons. “Het werkt snel (in tegenstelling tot veel van de normale maagzuurremmers zoals omeprazol en cimetidine) en kan in vrijwel iedere voorraadkast worden gevonden.”

Nieraandoeningen

Een kleine dosis baking soda in tabletvorm kan helpen bij de behandeling van chronische nieraandoeningen, zo blijkt uit een studie in het Journal of the American Society of Nephrology. Onderzoekers verdeelden 134 patiënten met nieraandoeningen in twee groepen. De ene groep kreeg iedere dag baking soda. Na een jaar was de ziekte bij slechts 9 procent van de patiënten in deze groep verergerd, tegen 45 procent in de controlegroep. Britse wetenschappers zeggen dat baking soda zo effectief is dat patiënten geen dialyse meer hoeven te ondergaan.

Betere prestaties

Atleten slikken voor een wedstrijd vaak capsules met baking soda. Dit wordt ook wel ‘soda doping’ genoemd. Uit een studie van het American College of Sports Medicine blijkt dat atleten die baking soda nemen in staat zijn om betere prestaties te leveren.

Een studie van de Universiteit van Loughborough liet zien dat acht van de negen zwemmers die baking soda nemen betere tijden neerzetten. “Natriumbicarbonaat verhoogt de pH-waarde van het bloed,” zei onderzoeker Jonathan Folland. “Hierdoor verzuren de spieren minder snel tijdens inspanningen.”

Insectenbeten

Baking soda verzacht de jeuk van muggen- en vlooienbeten. “Er zijn veel huismiddeltjes om de jeuk van vlooienbeten te verzachten,” zeggen de Graedons. “Eén van de meeste effectieve is baking soda.”

Lichaam ontzuren 

Een evenwichtige zuurgraad van het lichaam is dus essentieel voor een goede gezondheid. Zorg dan ook dagelijks voor een gezonde toevoer van natriumbicarbonaat, zodat het lichaam zich kan ontdoen van opgehoopte zuurresten. De lichaamsfuncties werken beter in een ontzuurd lichaam. Naarmate we ouder wordt blijven er geleidelijk aan steeds meer zuurresten achter in het lichaam, dit heeft een nadelig effect op onze gezondheid. Het is tevens moeilijker om een gezonde alkalische balans te vinden.

Lichaamscompensatie bij toenemend zuurgehalte

Er zijn een drietal reacties bekend waarmee het lichaam de invloed van zuren tracht uit te schakelen. Dat zijn:

Dat er meer vocht wordt vastgehouden zodat het relatieve aandeel zuren lager is. Des te dunner de spoeling is, des te minder gevolgen kan het hebben. De persoon krijgt meer gewicht; Er worden andere stoffen aangewend om zuren (lage pH waarde) te neutraliseren. Meest belangrijke is wel calcium, juist omdat het basisch is (hoge pH waarde). Het resulteert in de onttrekking van calcium aan botten waardoor osteoporose oftewel botontkalking wordt veroorzaakt;
Het lichaam maakt kristallen aan van de zuren. Dit kan zich uiten in witte knobbeltjes of harde elementen van beperkt formaat in het lichaam. Denk aan jicht tophi waarbij vele kristallen als verharding in de tenen of vingers voorkomen.

Een hoog zuurgehalte in het lichaam is nooit goed. Zuren liggen ten grondslag aan verschillende aandoeningen en ziekten. Zeker als er sprake is van chronische overlast kan het leiden tot ernstige ontstekingen. Melkzuur kunnen spierpijn met kramp veroorzaken. Daarnaast ligt urinezuur aan verschillende ontstekingen ten grondslag. Denk aan slijmbeursontsteking (schouder, trochanter), pijnlijke krampen, jicht, maar ook structurele gewrichtspijn door systematische reumatische artritis. Ontstekingen kunnen daarbij van beperkte invloed tot compleet overheersend zijn. Zeker reuma kan ernstige pijnen in gewrichten veroorzaken waarbij een vergroot synovium het gewricht onder druk zet. Daarnaast kan het meerdere vage klachten veroorzaken welke onder onverklaarbare aandoeningen vallen. Indien weefsel continu in aanraking komt met een hoog zuurgehalte zullen weefseldeeltjes oftewel cellen daarop reageren. In combinatie met vrije radicalen kan het aanleiding voor verschillende vormen van kanker zijn. Doordat de kans op kwalijke aandoeningen of ziekten door zuren toeneemt is het dus van belang om het lichaam te ontzuren.

 

14 voordelen van natriumbicarbonaat
 

1 Antacid

Baking soda is een perfecte maagzuuremmer. Het neutraliseert zuren, met name in de maag. Er zijn verschillende oorzaken van chronische maagoprispingen en reflux. Basisch water zal het maagzuur te neutraliseren, waardoor het verlichten van de brandende sensatie die je voelt in je slokdarm. De bellen die in het zuiveringszout water vormen zal helpen verlichten van een opgeblazen buik en geaccumuleerde gas omdat ze leiden tot oprispingen. Echter, zoals eerder vermeld, is dit slechts een eerste hulp tip. Als de reflux is recurrent, zoekt de hulp van een medisch adviseur.

2 Antiseptisch

Bicarbonaat wordt ook beschouwd als mild antisepticum. Dit betekent dat het in staat is te doden geselecteerde soorten parasieten, schimmels, fungi en bacteriën. Het betekent dat je de haren van je tandenborstel kan desinfecteren door besprenkeling wat zuiveringszout op, evenals schoon je tong, tanden en tandvlees. Zuiveringszout water zal ook helpen bij de vermindering van chronische hoest en keelpijn. Houd in gedachten dat het bakken van soda water alleen kan verlichten van de symptomen, de kwaal niet genezen.

3 Alkaliniteit

Alkaliteit betekent gewoon het tegenovergestelde van de zuurgraad. Bicarbonaat kan ook worden gebruikt om weefsels te alkaliseren. Zoveel zuurgraad belangrijk in sommige delen van het lichaam, zoals in spijsvertering kunnen zijn, andere lichaamsdelen vereisen bepaalde niveaus van alkalisch te functioneren op hun best. Een goed voorbeeld is het bloed. Alleen met de juiste hoeveelheid bloed alkaliteit effectief kunnen uitwisselen voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten. Bovendien zijn de meeste van de micro-organismen die ziekte veroorzaken kan gedijen onder alkalische omstandigheden. U kunt zuiveringszout als een goedkope en efficiënte manier om een ​​goede alkaliteit in het lichaam.

 

 

Bakken Soda Water voor een betere gezondheid

 

1 Veilige dosering van het gebruik van Baking Soda

  • Het is aanbevolen om te mengen ½ theelepel bakpoeder ½ glas water om zuurbranden te behandelen.
  • Mensen tussen de leeftijd van 5-jarige leeftijd 60 kan 7 doseringen met 2 uur tijd in beslag nemen met 24 uur.
  • Mensen ouder dan 60 jaar mogen niet meer dan 3 doseringen nemen met 24 uur.
  • Je moet voorkomen dat het nemen van een maximale dosis van zuiveringszout voor meer dan 2 opeenvolgende weken. Voor elke ernstig ongemak, raadpleeg uw arts.

2 Voor Haarverzorging

U kunt een theelepel bakpoeder toe te voegen aan uw shampoo om brandschoon haar te hebben. Het zuiveringszout zal helpen zich te ontdoen van de accumulatie van mousses, conditioners en sprays. U kunt ook een ½ theelepel bakpoeder mengen met een halve liter water om zich te ontdoen van de verkleuring en saaiheid die optreedt als gevolg van het chloor in zwembaden te krijgen.

3 Voor Evenwichtige PH Level

Bicarbonaat is niet alleen effectief in het neutraliseren van zuren en geuren van de voedingsmiddelen, maar ook effectief in de maag. Neutrale pH 7 en pH bicarbonaat is 8,1, waardoor het goed genoeg om het lichaam handhaven van een neutrale pH en fungeren als een reinigingsmiddel. Het is belangrijk op te merken als zuiveringszout wordt gebruikt als een antacidum, moet je een halve theelepel bakpoeder nemen, meng het met 4 oz. water en drink het elke 2 uur. Je moet de dokters advies in eerste te krijgen en de dosering mag niet langer dan 2 weken, tenzij anders aangegeven door een arts.

4 Voor jicht

Wanneer urinezuur hoopt zich op in het bloed, urine en weefsels, een vorm van artritis genoemd jicht optreedt. Zoals eerder vermeld, het drinken van zuiveringszout water kan de pH-waarde van uw lichaam in evenwicht te brengen. Sommige artsen kunnen raden soda zuur niveau in evenwicht te brengen en de behandeling van jicht. Bij het gebruik van zuiveringszout water, moet u ervoor zorgen dat het volledig wordt opgelost. U kunt uw arts vragen over de dosering, evenals de mogelijke bijwerkingen.

5 Voor urineweginfectie

Als u last heeft van urineweginfecties, wil je misschien proberen zuiveringszout water. Als u 1 glas water met volledig opgelost 1 eetlepel zuiveringszout te nemen, kan de symptomen worden verminderd. In sommige gevallen zal het zuiveringszout het lichaam helpen om de infectie te bestrijden door het verminderen van de zuurgraad van de urine.

6 Voor blaasontsteking

Bacteriën vaak gedijen in zure omgevingen. Daarom, veel mensen de neiging te lijden aan blaasontsteking gevolg van de zuurgraad in de blaas. U kunt dergelijke infecties te overwinnen door het drinken van zuiveringszout water dagelijks tot de infectie verdwijnt. Er zijn verschillende doseringen voor deze behandeling, maar het is veilig te beginnen met ½ theelepel volledig opgelost in één glas water.

7 Voor tandglazuur Protection

Voedingsmiddelen, zoals citroensap hebben de neiging om het glazuur van je tanden aantasten. Om uw tanden te beschermen, gorgelen zuiveringszout water meerdere keren tijdens de dag of je tanden poetst met zuiveringszout tandpasta. Als u niet de tandpasta hebt, kunt u gewoon strooi baking soda op je tandenborstel.

8 Voor Keelpijn

Als u een pijnlijke keelpijn, gorgelen zuiveringszout water minstens 4 keer per dag. Het zal het zuur dat de oorzaak van de pijn te neutraliseren. Zorg ervoor dat de baking soda volledig is opgelost in het water voor het drinken.

9 Voor koude en griep

Baking soda is in staat om de bestrijding van verkoudheid en griep symptomen in je lichaam. U kunt zuiveringszout water voor 3 dagen:

• Op de eerste dag, meng ½ theelepel bakpoeder met een glas water en neem 6 doses met 2 uur intervallen.

• Op dag twee, nemen dezelfde mengsel in 4 doses op dezelfde tijdstippen.

• Op dag drie, nemen dezelfde mengsel twee keer per dag. Als je niet genezen door dan, neem een ​​glas per dag van de baking soda water tot je beter.

10 Voor Ulcer Pain

Gezien de neutraliserende vermogens van zuiveringszout, fungeert als een snelle verlichting van pijn ulcera als maagzuur wordt geneutraliseerd. 1 of 2 theelepels bakpoeder volledig opgelost in een glas water, drink dit mengsel zal de pijn te verzachten.

11 Voor Splinter

Als je een splinter in je vinger niet worstelen met het. In plaats daarvan, gewoon genieten van het deel met de splinter in zuiveringszout water. Doe dit tweemaal per dag en na een paar dagen van uw huid zo perfect als voorheen zal zijn.

12 Zonnebrand

In plaats van het gebruik van crèmes die een mengsel van chemicaliën hebben, ga dan voor een meer natuurlijke verlichting. Meng ½ kopje zuiveringszout in badwater en geniet van je lichaam. Zodra u klaar bent, in plaats van een handdoek, laat het water aan de lucht drogen. Voor een meer directe aanpak, kunt u een handdoek weken in koud zuiveringszout water tot een koud kompres te maken en vervolgens direct toe te passen op de zonnebrand.

13 Voor Enhanced Sport Prestatie

Een ander voorbeeld van zuiveringszout voordelen wordt genoemd als "soda doping". Dit gebeurt door atleten om hun prestaties te verbeteren. Een zuiveringszout capsule wordt gedacht om soortgelijke functie als koolhydraten laden hebben. Echter, wordt u geadviseerd om dit niet te proberen thuis.

14 Voor een grondige detox

Als u wilt uw lichaam te ontgiften, genieten van jezelf in een mengsel van appel cider en zuiveringszout. Dit geeft je een spa-achtige bad, ontgiften uw lichaam en het verlichten van de pijn en pijn ook. Niet alleen zal je een goed gevoel, maar je zal een zeer schoon bad en afvoer hebben.